Elementor ja Thrive Architect ovat page buildereita eli sivun rakentajia. Niiden avulla voidaan rakentaa mielenkiintoisia, tyylikkäitä tai vaikkapa opettavaisia WordPress-kotisivuja. Page Builder antaa kotisivujen suunnittelijan käyttöön työkaluja, joiden avulla ikoneita, tekstiosioita, videoita, taustakuvia, painikkeita ja muita sivuille tulevia elementtejä on helppo siirrellä ja muokata. Kunnollisen sivun rakentajan avulla WordPress-kotisivuista tulee omistajansa näköiset – kukaan tuskin haluaa aivan samanlaisia kotisivuja kuin jollain toisella jo on. WordPress on maailman suosituin julkaisualusta, sillä yli 20 % kaikista maailman verkkosivustoista on toteutettu tällä ilmaisella julkaisujärjestelmällä. WordPress on turvallinen valinta, sillä monet kuuluisat toimijat luottavat siihen – heidän joukossaan esimerkiksi eBay, The New York Times, CNN, Forbes ja Reuters. Luo verkkosivu WordPressillä ja valitse XetNet-webhotelli, niin kotisivuasiat ovat hyvällä tolalla!
Page buildereita on olemassa vaikka millä mitalla, mutta Elementor ja Thrive Architect ovat niitä tunnetuimpia ja käytetyimpiä. Sinäkin olet saattanut pähkäillä, valitsisitko Elementorin vai Thrive Architectin maksulliset ominaisuudet. Lue tämä artikkeli, se saattaa auttaa sinua tekemään lopulliset päätökset!
Thrive Architect tarjoaa parempaa vastinetta rahoille
Thrive Architect maksaa 67 dollaria vuodessa, jos sinulla on vain yksi verkkosivusto. Mikäli sivustoja on korkeintaan viisi, maksat tästä page builderista 97 dollaria vuodessa (eli 19,40 dollaria per sivusto). 15 sivustosta saa maksaa 147 dollaria vuodessa (9,80 dollaria sivustoa kohden). Hintaan sisältyvät page builderin asentaminen jokaiselle sivustolle, sekä ilmaiset päivitykset. Tuki kestää yhden vuoden.
Elementor tarjoaa pienoisohjelmia (pro widgets) yli 50 erilaista, ja erilaisia mallipohjia (pro templates) yli 300. Hintaa vastaan saat myös teemojen rakentajan, WooCommerce-rakentajan ja popup-rakentejan. Tuki ja päivitykset ovat saatavilla yhden vuoden ajan. Jos sinulla on korkeintaan 3 sivua, maksat Elementorista 99 dollaria (kolmen sivun haltijalle tämä tarkoittaa 33 dollaria per sivu). Jos sivuja on mitä tahansa kolmesta tuhanteen, maksaa Elementor 199 dollaria vuodessa. Viidelle sivulle tämä tarkoittaisi 39,80 dollaria per sivu, 15 sivulle taas 13,27 dollarin sivukohtaista hintaa.
Jos ajatellaan pelkkää hintaa, kannattaa yhden, viiden, tai esimerkiksi viidentoista sivun haltijan/ylläpitäjän ostaa Thrive Architect. Mikäli sivustoja on enemmän kuin viisitoista, esimerkiksi 16 tai 999, kannattaa ehdottomasti valita Elementor. Jos ajatellaan kokonaisuutta, on moni sitä mieltä, että Thrive Architect tarjoaa parasta vastinetta rahoille. Thrive Architectin hinta-laatusuhde on erinomainen, ja se onkin monen mielestä paras väline WordPress-sivujen rakentamiseen.
Mitkä seikat puoltavat Elementorin valintaa?
Ei Elementorkaan ole huono valinta. Elementor on kevyt, ja sitä kautta varsin nopea. Loppujen lopuksi on mielipidekysymys, valitako Elementor vaiko (suppeassa käytössä) edullisempi Thrive Architect. Elementorin hyviin puoliin lukeutuu selkeä ohjauspaneeli, mikä on koko ajan näkyvissä sivun vasemmassa laidassa. Ohjauspaneeli on tarpeen sivustoa muokatessa ja rakentaessa, sillä siitä voi raahata ja pudottaa elementtejä halutuille paikoille. Kaiken kaikkiaan Elementor on hyvin helppo käyttää. Itse asiassa se on jopa markkinoiden kaikista helppokäyttöisimpiä sivun rakentajia.
Elementor tarjoaa paljon mahdollisuuksia verkkosivustojen muokkaamiseen. Lisäksi sillä on helppo tehdä sivustosta mobiiliystävällinen, mikä on erityisen tärkeää – onhan netin käyttö muuttunut varsin mobiilipainotteiseksi.
Yksi Elementorin parhaimpia puolia on se, että saatat löytää erittäin hyviä tarjouksia (esimerkiksi ensimmäinen vuosi hintaan 49 dollaria) tai jopa ilmaisia kokeilujaksoja.
Mitkä asiat puoltavat Thrive Architectin valintaa?
Thrive Architect toimii kaikilla teemoilla, ja kehittyy jatkuvasti tarjoten aina vain uusia päivityksiä sekä parannuksia. Lisäksi Thrive Architectin markkinointityökalut ovat todella kehittyneitä. Verkkosivujen kustomointi on todella iisiä, ja kun hintakin on kohdallaan, ei Thrive Architectin suosio ole mikään ihme.
Elementorin ja Thrive Architectin huonot puolet
Jos Thrive Architectista pitää keksiä jotain huonoa sanottavaa, niin mainittakoon sen mallipohjien suppeus. Thrive Architect tarjoaa yli sata erilaista mallipohjaa (pro templates), kun taas Elementor jopa yli 300. Toisaalta, Elementorin mallipohjavalikoimaa on haukuttu melko kehnoksi. Lisäksi Thrive Architectiltä puuttuu oma teemanrakennustyökalu, eikä se ole aivan yhtä helppo käyttää kuin Elementor.
Kummankaan page builderin käyttäjätuki ei ole sieltä parhaasta päästä, vaan molempien palveluntarjoajien asiakaspalvelua on arvosteltu. Käyttäjät ovat kokeneet, ettei asiakasta laiteta ensimmäiseksi, eikä heidän ongelmiensa ratkaisemiseen panosteta tarpeeksi.