Fruugo Suomi kokemuksia

Fruugo.fi Suomi

Fruugo on verkossa toimiva maailmanlaajuinen markkinapaikka, jossa verkkokauppiaat voivat myydä omia tuotteitaan.

Fruugo Suomi tarjoaa tuotteita eri kategorioittain vaatetuksesta, kauneuden ja terveydenhoidosta, kodin sisustamiseen, elektroniikkaan, urheiluun, peleihin ja leluihin, eläinten tarvikkeisiin, pihalle ja puutarhaan, ajoneuvojen osiin kuin myös toimistotarvikkeisiin ja työntekoon liittyen.

Fruugo kokemuksia on erilaisia, mutta pääsääntöisesti kuluttajien tämänhetken antamat arvostelut antavat kauppapaikan toiminnasta kuitenkin positiivisia viitteitä. Arvosteluissa Fruugo Suomi on saanut arvosanakseen 4,1 tähteä.

Koska tavarantoimitusajat ovat marginaalisella osalla asiakkaista viivästyneet ja viipyneet tai tuote ei ole vastannut sen kuvausta tuotteen saapuessa, on se näkynyt verkkokaupan tähtiluokituksessa. Tyytymättömiä asiakkaita riittää kuten millä tahansa verkkokaupalla, mutta tyytyväisiä asiakkaita on enemmän.

Pitkiin toimitusaikoihin taas vaikuttaa se, että tuotteet tulevat ympäri maailmaa. Keskustelupalstoilla asiakkaat ovat kritisoineet lähinnä tuotteiden pitkiä toimitusaikoja ja toisinaan myös tuotteiden kuvauksesta poikkeavaa laatua, yhteydenpidollisia ongelmia ja palautusten käsittelyn hitautta.

Onko Fruugo huijaus vai luotettava verkkokauppa?

On selvää, että ongelmat tuotteiden perille saapumisessa, pitkissä toimitusajoissa, tilattujen tuotteiden poikkeavassa laadussa ja rahojen palautuksessa ovat haastaneet asiakkaiden uskoa Fruugosta tilattaessa.

Onko Fruugo huijaus vai voiko sen toimintaan ja tuotteisiin luottaa? Taloussanomien tietoihin pohjaten ja Fruugon nykytilanteeseen katsahtaen yhtiön tekemät tappiot ovat merkittävästi pienentyneet Dominic Allonbyn ja John Claren astuessa johtajan pallille Fruugon yhdistyttyä brittiläisen tytäryhtiön kanssa.

John Claren on Dixon-yhtiön, joka omistaa Gigantti-kauppaketjun, entinen toimitusjohtaja. Tuotteiden toimituksissa toisinaan edelleen on ollut ongelmia ja yleinen kanta kehottaa harkitsevaan tuotteiden tilaamiseen etenkin kun niihin liittyy suuria summia ja pitkät välimatkat.

On syytä muistaa Fruugon taustalla työskennelleet ja edelleen työskentelevät ja osaavat ihmiset, kuin myös sen ansiosta liiketoiminnan parantuminen ja ennen kaikkea entistäkin parempiin tuloksiin tähtääminen.

Toisin sanoen Fruugossa tiedostetaan sen toiminnan puutteet, joita halutaankin kehittää keinolla millä hyvänsä mahdollisimman vauhdikkaasti paremmaksi ja paremmaksi.

Fruugo Suomen tähtiluokitus kauppapaikkana on edelleen 4 tähden luokkaa, mikä myös kertoo siitä että tyytyväisiä asiakkaita on enemmän kuin tyytymättömiä asiakkaita.

Fruugo yrityksenä

Fruugo on varmennettu yritys, joka yhdistyi lopulta brittiläiseen Directory Technologies Limited -yhtiöön, joka pitää myös yllä Briteissä toimivaa ShoppingBank.com -verkkokauppaa.

Fruugo kuitenkin aloitti menestykseen tähtäävänä startup yrityksenä Suomessa vuonna 2006, jonka taustalla toimi nimekkäitä suomalaisia teknologia- ja rahoitusalan yritysjohtajia kuten Jorma Ollila, Risto Siilasmaa, Marko Parkkinen ja Seppo Sairanen.

Fruugo toimii edelleen kansainvälisenä kauppapaikkana verkossa, jonka päätavoite on helpottaa ulkomailta ostamista ja yhdistää eri maiden myyjiä. Tällä hetkellä Fruugon toimitusjohtajana toimii Dominic Allonby.

Fruugon historia

Moni on varmasti kysynyt itseltään jossain kohtaa onko Fruugo luotettava, sillä se päätyi syynin kohteeksi velkaantuessaan merkittävästi, jolloin myös Helsingin pään toimiston toiminta lopetettiin.

Fruugo oli alun alkaen myöhään 2006 perustettu suomalainen startup yritys, jonka taustalla oli merkittäviä ja nimekkäitä sijoittajia sekä teknologia-alan yrittäjiä kuten Nokian entinen toimitusjohtaja Jorma Ollila, F-Securen ja Nokian Risto Siilasmaa, mainostoimisto Bobin perustaja Marko Parkkinen sekä FIM:n ja Sofia Pankin perustaja Seppo Sairanen.

Taloussanomien mukaan Fruugo siirtyi tämän jälkeen Brittiomistukseen Directory Technologies Limited -yhtiölle vuonna 2010, jonka jälkeen kauppapaikka on ollut edelleen toiminnassa Suomessa, Ruotsissa ja Hollannissa, vaikka se teki mittavaa tappiota koko toimintansa aikana.

ShoppingBank.com toimii ainoastaan Britanniassa. Fruugolla oli siis taustallaan vahvoja ja luotettavia toimijoita, joista huolimatta hyvä yritys ei riittänyt kantamaan sitä voittoon.