Pokemon kortit

Pokemon kortit

Pokemon kortit ovat vuonna 2020 yksi suosituimmista keräilyesineistä. Muistatko nuorempana leikkineesi Pokemon-korteilla? Ne olivat silloin muotia, ja kaikkialla lapset yrittivät saada ne kaikki!

Kuinka arvokkaita Pokémon-korttini ovat?

Pokémon-korttisi voivat olla joko vain hieman tai sitten erittäin arvokkaita riippuen niiden kunnosta ja siitä, mitä kortteja sinulla on. Erinomaisessa kunnossa olevasta ensimmäisen painoksen Pikachu-kortista voi saada noin 1000 dollaria, kun taas tavallisesta Charmander-kortista voi saada vain noin 0,50 dollaria. Jos haluat saada käsityksen korttiesi arvosta, voit tutustua verkossa oleviin hintaoppaisiin tai pyytää arvioita paikallisista pelikaupoista. Jos aiot myydä kokoelmasi, saat todennäköisesti eniten rahaa myymällä kortit yksitellen etkä pakkana.

Pokémon korttien hinnat vaihtelevat suuresti, joten on hyvä olla perillä omien korttiensa arvosta, ennen kuin niitä vaihdellaan. Kannattaa myös selvittää yhdessä lapsen kanssa, mitkä asiat vaikuttavat korttien arvoon. 

Mikä on arvokkain Pokémon-kortti?

On hyvä kiinnittää huomiota Pokémon-kortin pintaan ja siihen, onko se tavallinen vai kiiltävä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että mitä hienommalta kortti näyttää ja miten paljon enemmän se kiiltää, sitä arvokkaampi se todennäköisesti on. Kortista tekee arvokkaamman myös mikäli sen pinnassa näkyy käännellessä sateenkaaren värejä.

Myös kortin kunto vaikuttaa suuresti kortin arvoon. Pienetkin naarmut kortin pinnassa laskevat sen arvoa. Mikäli kortissa on jokin suosittu Pokémon, kortti saattaa todennäköisesti olla arvokas. Pokémon korttien hinta siis määräytyy monen eri tekijän vaikutuksesta.

Miten varmistua Pokémon-korttien aitoudesta?

Paras tapa varmistaa Pokémon-korttien aitous on ostaa ne pelikaupasta tai muusta vastaavasta virallisesta kortteja myyvästä liikkeestä. Näin voi varmistua korttien olevan peräisin suoraan maahantuojalta. Kun tiedät, että ainakin nämä kortit ovat aitoja, voit verrata niitä muualta saamiisi kortteihin. Aitojen korttien kuvia löytyy myös netistä etsimällä vaikkapa kortin ja korttisarjan nimillä. Ainakin kuvan asettelua ja tekstejä pystyy vertailemaan näytön ruudullakin.

Mikä on arvokkain Pokémon-kortti?

Arvokkain Pokémon-kortti on Pikachu Illustrator -kortti, joka myönnettiin japanilaisen kuvituskilpailun voittajille vuonna 1998. Näitä kortteja tunnetaan vain 39 kappaletta, ja yksi niistä myytiin 100 000 dollarilla vuonna 2016. Muita erittäin arvokkaita kortteja ovat Prerelease Raichu (noin 20 000 dollaria), Holo Black Triangle Charizard (15 000 dollaria) ja Promo Venusaur (12 500 dollaria). Harvinaisia Pokémon kortit osuvat harvoin kohdalle, mutta niin tapahtuessa, kyseessä on oikea jackpot.

Mitä tehdä jos Pokémon-kortti vahingoittuu?

Jos Pokemon-korttisi vahingoittuvat, on muutamia asioita, joilla voit yrittää palauttaa ne entiselleen. Toimi varovasti, ettei kortteja vahingoiteta entisestään käsittelemällä niitä liikaa. Jos kortit ovat vain hieman vaurioituneet, voit yrittää pyyhkiä lian ja lian pois pehmeällä liinalla. Jos kortit ovat vakavammin vaurioituneet, voit yrittää puhdistaa ne pumpulipuikolla ja tislatulla vedellä. Jos vauriot ovat laajoja, saatat joutua kääntymään ammattimaisen korttien kunnostuspalvelun puoleen.

Pokemon korttipakkaukset

Jos etsit Pokémon-korttipakkauksia, niitä löytyy useimmista pelikaupoista tai verkkokaupoista. Niiden mukana tulee yleensä korttien booster-pakkauksia, jotka ovat loistava tapa kartuttaa kokoelmaa. Voit myös löytää erikoispakkauksia, jotka sisältävät harvinaisia ja arvokkaita kortteja.

Mikä on maailman ensimmäinen Pokémon?

Maailman ensimmäinen Pokémon on Pikachu, jonka Nintendo loi vuonna 1995. Pikachusta tuli suosittu länsimaissa sen jälkeen, kun se esiintyi Pokémon-animesarjoissa ja -elokuvissa. Pikachu on nykyään myös yksi popkulttuurin tunnistettavimmista ja ikonisimmista hahmoista.

Kumpi oli ensin, Pokemon vai Digimon?

Digimon aloitti lähetyksensä vuonna 1999, kun taas Pokemon aloitti vuonna 1997. Alkuperäiset Pokemon-pelit julkaistiin kuitenkin Japanissa vuonna 1996. Joten teknisesti ottaen Pokemon tuli ensin! 

Mitä eroa on Pokémon-kortilla ja Digimon-kortilla?

Suurin ero Pokémon-korttien ja Digimon-korttien välillä on se, että Pokémon-kortit ovat keräilyesineitä, kun taas Digimon-kortteja käytetään Digimon-korttipelin pelaamiseen. Molemmissa korttityypeissä on Pocket Monsters -nimellä tunnettuja olentoja, mutta pelit, joissa niitä käytetään, ovat aivan erilaisia.

Mikä on maailman paras Pokémon?

Maailman paras Pokémon on Dragonite, joka on yksi Pokémon-pelin harvinaisimmista löydöistä. Dragonite on vaikea saalistaa ja hidas kehittää. Sen taisteluvoima kuitenkin on huikea ja tuhovoimainen. Maailman paras Pokémon-kortti on kuitenkin Charizard, joka on kaikkien keräilijöiden kruununjalokivi. Shiny Charizard julkaistiin vuonna 1999 ja tällä hetkellä se on arvostettu yhdeksi kalleimmista korteista. 

Mikä on maailman surkein Pokémon?

Kaikkien aikojen surkein Pokémon on Paras. Vaikka se näin suomalaisittain kuulostaakin täysin päinvastaiselta! Siinä ei ole mitään hyvää. Se näyttää kamalalta. Se on vain huono kaikin puolin.
Geodude taas on ainoa Pokémon, jolla ei ole minkäänlaista saumaa voittaa lähes ketään vastustajaa. Lähes jokainen peliliike voi poistaa Geoduden helposti ja se onkin ehkä huonoin Pokémon joukkueessasi. Joten se on takuulla maailman huonoin Pokémon kortti.

Mistä saa Pokepalloja?

Pikachu

Pokepalloja voi ostaa useimmista pelikaupoista tai verkkokaupoista. Niitä myydään yleensä kahden tai kolmen kappaleen pakkauksissa, ja niitä on eri värejä ja kokoja. Voit myös löytää erikoispakkauksia, jotka sisältävät harvinaisia ja arvokkaita Pokepalloja.

Mikä eläin on Pikachu?

Pikachu perustuu todelliseen eläimeen, Pikachuun. Pikat ovat pieniä, jyrsijän kaltaisia olentoja, jotka elävät Aasian ja Pohjois-Amerikan vuoristoalueilla. Ne tunnetaan pyöreästä vartalostaan, suurista silmistään ja pitkistä korvistaan. Pikachulla on joitakin samoja ominaisuuksia kuin Pikallakin, mutta sillä on myös keltainen turkki ja punaiset posket, joita ei ole oikeilla pikoilla.

Kehittyvätkö Pokémonit?

Kyllä, Pokémonit voivat kehittyä vahvemmiksi ”evoluutioksi” kutsutun prosessin kautta. Tämä tapahtuu yleensä, kun Pokémon saavuttaa tietyn tason tai kunnon. Esimerkiksi Charmander kehittyy Charmeleoniksi tasolla 16, ja sitten Charizardiksi tasolla 36.