Sportshopen kokemuksia

Mikä on Sportshopen Suomi?

Sportshopen on vapaa-ajanvaatteita, kenkiä sekä urheiluvälineitä verkossa jälleenmyyvä yritys ja nettikauppa. Tuotteita on tarjolla koko perheelle, miehille, naisille ja lapsille niin retkeilyyn, kalastukseen, juoksuun, muuhun ulkoiluun, talviurheilulajeihin kuin myös sisäurheilulajeihinkin.

Sportshopen Suomi

Sportshopenista löytyy runsas määrä laadukkaita brändejä kuten Björn Borg, Calvin Klein, Ecco, Helly Hansen, Under Armour ja VANS monien muiden laatumerkkien lisäksi. Sportshopen Suomi, myös nimellä Sportshopen finland alla toimii lisäksi erillinen Sportshopen outlet. Sportshopen sivuilla mainostetaan erityisesti aina edullisia hintoja sekä pidennettyä 30 päivän palautusoikeutta.

Sportshopen kokemuksia

Sportshopenilla on todella korkea tähtiluokitus, jopa 4,5, joka perustuu tällä hetkellä 11313 annettuun asiakasarvosteluun. Trustpilotin mukaan Sewedemount Sportswear & Fashion AB eli Sportshopen tähtiluokitukseksi on annettu 2,4 tähteä ja Facebook arvosteluissa 3,5 tähteä. 

Tähän on tuntunut asiasta käytyjen keskustelujen mukaan vaikuttaneen osaksi kielimuuri, koska asiakaspalvelua saa vain ruotsin- ja englanninkielellä, eikä suomeksi. Myös palautusten käsittelyn hitautta on kritisoitu, mikä yleensäkin on hitaampaa etenkin jos tuote on jo maksettu etukäteen. 

Ilmeisesti varastonvaihdoksesta johtuen uuteen ja laajempaan on tämä myös vaikuttanut osan asiakkaista kokemukseen negatiivisesti, jolloin tuotteet ovat jääneet matkan varrelle hyvin pitkäksi aikaa. On myös marginaalisia tapauksia, joiden tuotteet eivät ole saapuneet ja joilla on ollut ongelmia sivustolla ilmoitettujen hintojen kanssa.

Hyvät kokemukset liittyvät taas osalla nopeisiin toimituksiin, halvemmalla hinnalla Sportshopenista  kuin muualta saatuihin laadukkaisiin tuotteisiin sekä Suomen kokoja hyvin vastaaviin tuotteisiin. He jotka kykenevät viestienvaihtoon tai kommunikointiin puhelimitse ruotsiksi tai englanniksi on myös helpompaa selvittää mahdolliset eteen tulevat ongelmatilanteet. 

Kaiken kaikkiaan Sportshopen vaikuttaa asiakaskunnan mukaan laadukkaalta ja luotettavalta toimijalta, joka toimittaa tuotteet perille noin viikossa. Ongelmatapauksissa sportshopen on kehottanut olemaan yhteydessä suoraan heidän asiakaspalveluunsa. 

Mitä tunnettuja brändejä löytyy valikoimasta?

Sportshopen tuotteita

Sportshopenin tämänhetkisestä tuotevalikoimasta löytyy paljon nimekkäitä ja laadukkaita tuotemerkkejä, joita löytyy myös useimmista Suomessa toimivista sporttiliikkeistä. Silti kaikkia merkkejä ei löydy välttämättä yhtä laajasti kivijalkaliikkeistä tai muista Suomessa toimivista verkkokaupoista, paitsi niistä parhaiten varustelluista. Tähän vaikuttaa varmasti merkittävästi uusi ja laajempi pian Göteborgiin valmistuva keskusvarasto. 

Tunnettujen brändien joukosta voi Sportshopen finlandin sivuilla bongata esimerkiksi Adidas, Asics, Berkley, Björn Borg, Brooks, Burton, Calvin Klein, Ecco, Fila, Fjällräven, Haglöfs, Helly Hansen, Kari Traa, Levi’s, Lundhags, Merrell, Mizuno, Nike, Quiksilver, Röhnisch, Salomon, Tommy Hilfiger, Viking ja Wear Colour. Tässä on kuitenkin vain murto-osa verkkokaupasta löytyvistä merkeistä, joten verkkoshoppailijoille niitä on tarjolla vielä paljon lisää.

Mikä on Sportshopen outlet?

Sportshopen outlet on Sportshopen verkkosivujen kyljessä toimiva outlet verkkokauppa, josta voidaan ostaa Sportshopenin jälleenmyytävien tuotteiden viimeisiä eriä ja jäljelle jääneitä kappaleita, jotka eivät ole menneet vielä kaupaksi, ovat jääneen hyllyväleihin norkoilemaan ostajaansa tai ovat palautettu takaisin verkko-ostoksen jälkeen. 

Osassa voi olla myös pieniä valmistusvirheitä tai jotain ominaisuuksia, jonka vuoksi niitä ei olla voitu enää palauttaa Sportshopenin varsinaiselle myyntihyllylle, joten tuotteita voi ostaa täältä huomattavasti halvempaan hintaan, jopa -70%. Outletin tuotemerkeistä voi löytää siis täysin samoja tuotemerkkejä, mitä normaalin Sportshopen sivuilta. 

Erikoisinta Sportshopen outletissä on se, että 30 palautusoikeus on voimassa edelleen, vaikka usein juuri outlet myymälöiden tuotteisiin liittyy automaattisesti luopuminen niiden palautusoikeudesta tuotteen ostaessa. Sportshopen outlet kokemukset riippuvat paljon kuluttajan tilauskokemuksesta, mutta erityisesti tämä palautusoikeus on plussaa ja madaltaa ostokynnystä. 

Miten toimii toimitus ja palautus?

Sportshopen toimitus on maksullinen aina 99€ tilauksiin asti, jonka jälkeen se tehdään ilmaiseksi. Tilaukset toimitetaan Bringin välityksellä tai vastaavasti noutupisteisiin, pakettiautomaatteihin ja kotiinkuljetuksina. Toimituskulut ovat 6,90 euroa ja kotiinkuljetus 14,90 euroa. 

Suurimmat tuotteet kuten urheiluvälineistä suksipaketit toimitetaan automaattisesti kotiinkuljetuksena. Tilauksen käsitteluun menee Sportshopenin varastolla arviolta 1-5 arkipäivää, jonka jälkeen Sportshopen toimitusaika riippuu täysin valittavasta kuljetusyrityksestä. Sportshopen.com sivuilla normaaliksi toimitusajaksi on arvioitu tämän lisäksi 2-5 arkipäivää.

Verkko-ostokset voidaan palauttaa ilmaiseksi Ruotsissa sijaitseviin Sportshopen kivijalkamyymälöihin, mutta muuten niistä peritään tavanomainen postimaksu 9,90€. Palautus tulee tehdä 30 päivän sisällä tuotteen saapumisesta. 

Palautus onnistuu vain avaamattomille ja käyttämättömille tuotteille, joiden pakkauksen sinettejä ei olla avattu tai mitään alkuperäisiä etikettejä poistettu. Myös uima-asut ja alusvaatteet on mahdollista palauttaa samaan tapaan. 

Miten löydän alennuskoodin Sportshopeniin?

Sportshopenin alennuskoodeja löytää helpoiten luotettavilta kuponkisivustoilta, joiden alekoodit on vahvistettu. Myös Iltalehden alennuskoodit nettisivuilla on luotettavia kuponkitarjouskoodeja, joita voi käyttää saadakseen pienen alennuksen ostoksestaan. 

Toinen tapa on ryhtyä Sportshopen uutiskirjeen tilaajaksi, jossa julkistetaan erilaisia tarjouksia ja joskus nämä voivat näkyä suoraan Sportshopen omilla sivuilla tarjouksen kohdasta, tai kun saapuu nettisivulle. 

Sportshopen yrityksenä

Sportshopen, Swedemount Sportswear & Fashion AB:n perusti Reinert Sorenson Ruotsiin, jossa heillä on tällä hetkellä jo 15 fyysistä Sportshopen kivijalkaliikettä. Ensimmäinen Sportshoppen liike avattiin vuonna 1989 Grebbestadissa Ruotsissa ja vuonna 2015 heidän toimintansa laajentui nettiin ja sportshopen.com verkkokauppa perustettiin. 

Heidän viimeisin uusi myymälänsä on avattu Luulajassa vuonna 2023 jonka lisäksi valtavana uutena asiakaskokemusta ja toimitusaikoja parantavana investointina uuden 24300 neliömetrin suuruisen päävaraston valmistuminen Göteborgiin kevään 2023 aikana. 

Sportshopenin tavoite on tarjota kuluttajilleen parasta mahdollista palvelua. Heidän asiakaspalveluunsa saa yhteyden sekä sivuilla olevan chatin kautta, sähköpostilla että palvelunumeron kautta niin ruotsinkielellä että englanninkielellä, millä on haluttu helpottaa heidän kanssaan asiointia. 

Verkkokauppa palvelee 24/7 vuorokauden ympäri, jonka valikoimaan kuuluu yli 55000 tuotetta, ja uuden varaston valmistumisen jälkeen määrä tulee potentiaalisesti kasvamaan entisestään. Sportshopen on onnistunut haalimaan itselleen myös runsaan ja laadukkaan brändivalikoiman.