8 hauskaa tapaa tienata rahaa netissä

Startup yritys

Oletko miettinyt miten voisit tienata rahaa netissä ja etsit sivubisnestä tai uutta liikeideaa? Rahan tienaaminen netissä voi olla myös hauskaa, sillä sitä voi tehdä kotisohvalta käsin vaikka pyjamassa. Meillä jokaisella on jotain taitoja ja tietoja, joita muut ihmiset haluavat ja joilla voit tehdä rahaa. Kokeile joitakin ideoita ja löydä itsellesi tapa ansaita rahaa kotoa käsin pelkällä nettiyhteydellä. Yksi tapa tienata ovat suomalaiset nettikasinot, joista voit kerätä itsellesi todellisen jackpotin jos hyvä tuuri käy. 

Freelance-työ

Freelancena teet töitä itsellesi toteuttaen erilaisia projekteja sopimusperusteisesti. Netissä on tarjolla paljon freelance-töitä. Itse asiassa on paljon freelance-sivustoja, joissa on listattuna työpaikkoja. Isoin ja tunnetuin lienee Upwork, joka tarjoaa paljon freelance-töitä. Voit löytää töitä kirjailijana, graafisena suunnittelijana, kääntäjänä, sisällöntuottajana tai web-suunnittelijana. Liittyminen on ilmaista. 

Perusta YouTube-kanava

On monia tapoja tienata rahaa netissä YouTube-kanavalla. Suosituin tapa lienee AdSense-mainoksien lisääminen videoihin. Aina kun joku klikkaa mainostasi, ansaitset rahaa. Voit myös mainostaa erilaisia tuotteita käyttämällä niitä videoissasi. Lisää videon alle linkki verkkokauppaasi jotta ihmiset tulevat vierailulle ja ostavat tuotteitasi. Sinulla pitää vain olla houkutteleva tarjous katsojillesi. Toinen tapa ansaita rahaa YouTube-kanavalla on luoda sponsoroitua sisältöä. Näin voit tienata suosimalla merkkituotteita tai luomalla erilaisia sisältömarkkinointivideoita.

Kirjoita e-kirja

Jos tiedät jonkin verran jostakin tietystä aiheesta, voit kirjoittaa ja julkaista siitä e-kirjan ja tienata näin rahaa netissä. Mikäli sinulla on blogi tai TikTok-tili, voit kirjoittaa aiheesta, joka liittyy näiden sisältöön. Näin  lisäät mahdollisuuksiasi tehdä myyntiä. Voit myös laatia uutiskirjeluettelon ja lähettää mahdollisille ostajille sähköpostia, jossa kerrot e-kirjastasi.

Myy taidetta ja valokuvia

Voit myös myydä taidetta ja valokuva. Mikäli olet luova henkilö, voit myydä luovia tuotteitasi ja näin tienata netissä rahaa. Jos intohimosi on eläinten kuvaaminen, voit myydä niitä. Tai jos olet hyvä ottamaan kuvia ihmisistä, sinut voidaan haluta palkata valokuvaajaksi. 

Hyödynnä erilaisia sosiaalisen median markkinointistrategioita, jotka voivat auttaa saamaan nimesi esiin. Näin useammat ihmiset oppivat taiteestasi ja valokuvauksestasi ja kiinnostuvat tarjoamistasi palveluista.

Digitaalisesta taiteesta on tullut erittäin suosittua viime vuosina, ja ehkä oletkin hyvä tuottamaan sitä. Monet ovat kiinnostuneita nettibisneksen tai oman nettikaupan perustamisesta, joten voit tuottaa taideteoksia ja valokuvia, jotka voivat toimia logona uudelle yritykselle. Muista pyytää asiakkailtasi  arvosteluja, jotka voivat auttaa sinua parantamaan näkyvyyttäsi netissä. 

Luo podcast

Podcastit ovat nykyään suositumpia kuin koskaan aikaisemmin. Monet nauttivat podcastien kuuntelusta, koska niitä voidaan kuunnella melkein mistä tahansa. Niitä voidaan kuunnella autossa, kun ei haluta kuunnella radiokanavien mainoksia. Tai vaikka samalla kun laitetaan ruokaa tai pestään pyykkiä.

Mistä aiheesta tiedät paljon, aloita podcast siitä. Jos tiedät paljon yrityksen perustamisesta, luo podcast siitä. Tai jos ruoanlaitto on intohimosi, voit luoda podcastin, jossa käsitellään erilaisia reseptejä. Vaihtoehtoja on paljon, ja voit myös kutsua ihmisiä haastatteluihin. 

Luo verkkokurssi

Voit ehkä ajatella, ettei sinulla ei ole mitään opetettavaa muille, mutta lähes mistä aiheesta tahansa voidaan luoda verkkokurssi. Aina hapanleivän leipomisesta kissojen koulutukseen. Vain taivas on rajana aiheille. Jokainen tietää jostain aiheesta enemmän kuin naapurin Pirkko, ei tarvitse olla mikään guru tai ekspertti.  

Perusta Etsy-kauppa

Etsyssä on mahdollista myydä paljon muutakin kuin käsitöitä, vaikka se mielletäänkin usein pelkäksi käsityökauppapaikaksi. Voit perustaa omanmyymälän, tehdä tuotelistaukset, hinnoitella tuotteesi ja aloittaa myynnin. Etsy on joustava alusta, sillä voit tehdä siellä kauppaa päivätyösi ohella ja muuttaa se vaikka kokopäiväiseksi nettibisnekseksi, kun kauppa alkaa sujumaan. 

Työskentele virtuaaliassistenttina

Loistava tapa ansaita rahaa netissä on löytää töitä virtuaaliassistenttina. Virtuaalisena assistenttina voit auttaa yrittäjiä erilaisissa tehtävissä, kuten tapaamisten varaamisessa, muistiinpanojen tekemisessä, sähköposteihin vastaamisessa tai sosiaalisen median hallinnassa. Virtuaaliassistentiksi ryhtyminen voi olla loistava tapa auttaa yrittäjää saavuttamaan tavoitteensa. Ja tienata siinä samalla rahaa. 

Sinulla tulee olla tarvittavat organisointi- ja ihmissuhdetaidot. Suosittuja virtuaaliassistentin työnkuvia ovat asiakaspalvelu, hallinnollinen tuki, verkkosivuston hallinta, viestien ajoittaminen ja kirjoittaminen sosiaaliseen mediaan, taloudenhallinta, sähköpostien hallinta, sisällöntuotanto sekä myynnin ja tiedotteiden tekeminen.

Yhteenveto

Kuten huomaat, rahan tienaaminen netissä ei ole vain pelkkää raatamista, se voi olla myös luovaa ja hauskaa. Monet tekevät sitä päivittäin ja se on mahdollista myös sinulle. Aiheesi voi olla vaikkapa Pokemon kortit ja niistä kirjoittaminen. Mikäli olet introvertti, netissä työskentelyssä on se hyvä puoli, ettei sinun tarvitse välttämättä edes näyttää kasvojasi, ellet halua. Ajattele siis laatikon ulkopuolelta ja aloita oma nettibisneksesi jo tänään!