Parhaat aineettomat lahjat – nämä vinkit toimivat

aineettomat lahjat

Aineettomat lahjat ovat tänä päivänä suosittuja. Materian sijaan arvostetaan muistoja ja elämyksiä. Tähän oivana vastauksena toimii aineeton lahja. Koskaan ei voi olla liikaa muistoja ja elämyksiä! Aineettomat lahjat eivät jää kaapin pohjalle pyörimään, eivätkä ne vie paljoa tilaa. Lisäksi sen voi käyttää silloin kun itselle sopii. Näin myös lahjan saajalle jää muistoja loppuiäksi. Varsinkin näin joulun lähestyessä kannattaa pitää mielessä aineettoman lahjan mahdollisuus.

Miksi aineeton lahja?

Ekologisesti kestävät valinnat ovat ympäristön kannalta parempia kuin ylenpalttinen materia. Lisäksi materia ei edes tuo onnea, vaan parhaimmat lahjat syntyvät yhdessäolosta, elämyksistä, muistoista ja hyvästä mielestä. Lisäksi aineeton lahja ei tuota jätettä eikä siis kuormita ympäristöä tai luonnonvaroja. Aineettoman lahjan miettimiseen kannattaa panostaa ja hankkia sellaista, mistä tietää lahjan saajan varmasti ilahtuvan tai josta on tälle hyötyä.

Jouluna kulutushysteria saavuttaa huippunsa ja ihmiset ryntäävät ostoksille. Aineettomat lahjat ovat monesti jopa henkilökohtaisemmat kuin jokin tavara, josta ei edes voi olla varma, tuleeko se koskaan käyttöön.

Kulttuurilliset aineettomat lahjat

Voit ostaa elokuvalipun poppareineen ja tarjoutua itse seuraksi. Näin pääsette viettämään yhdessä laatuaikaa ja teille molemmille jää hieno muisto. Myös teatteriliput ovat hyvä idea, mikäli lahjan saaja harrastaa teatterissa käyntiä. Keikkalippu lahjan saajan lempibändin keikalle ilahduttaa varmasti ja jättää lähtemättömät muistot. Museolippu tekee vaikutuksen henkilöön, joka viihtyy museoiden maailmassa.

Elämykselliset aineettomat lahjat

Hotelliyö kaupungissa antaa mahdollisuuden paeta hetkeksi arjen paineita. Tai miten olisi kylpyläviikonloppu, siellähän tehdään uusia ihmisiä, ainakin mainoksessa niin luvattiin. Hemmotteluhoidot kauneushoitolassa ovat jokaisen naisen ykköstoive. Tai miten olisi lahjakortti boudoir-kuvauksiin? Onhan se luksusta päästä ammattivalokuvaajan kuvattavaksi ja vieläpä laadukkaisiin ja seksikkäisiin valokuviin ikuistettuna. Tämä jos mikä hivelee naisen itsetuntoa, ammattikuvaaja osaa tuoda jokaisen parhaat puolet esiin. 

Hotelliyö

Myös urheiluautolla ajaminen on loistava aineeton lahja miehelle. Jokaisessa miehessä asuu pikkupoika, joten kovaääniset moottorit kiinnostavat taatusti. Voitte myös mennä koko perheen voimin ajamaan RC autot jollekin radalle

Mökkiviikonloppu saunoen ja paljussa istuskellen toimii aina. Myös sisäänpääsylippu huvipuistoon tai seikkailupuistoon ilahduttaa hurjapäätä. 

Urheilulliset aineettomat lahjat

Lahjakortti uimahalliin tai kuntosalille on liikuntaa harrastavan mieleen. Ratsastusvaellus ilahduttaa jokaista hevosten ystävää. Mikäpä onkaan mukavampaa kuin talvinen hevosvaellus nokipannukahvien ja eväiden kera? Tai kesäisessä metsässä vaeltaminen ja metsäautoteillä laukkaaminen. Tämä lahja muistetaan pitkään. Talvella erinomainen lahjaidea on laskettelureissu ja kesällä padel- tai tennistunnit.

Voit tarjoutua seuraksi vaellukselle kansallispuistoon. Tosi eräjormat yöpyvät laavulla tai teltassa heräten aamulla lintujen lauluun. Talvisessa luonnossa yöpyminen revontulien alla jää takuulla mieleen ikuisiksi ajoiksi. Myös kalastusreissu Lappiin on mukavaa yhdessäoloa ja pakoa arjesta. Vesijetteily, sup-lautailu tai talvella lumikengillä kävely tuo mukavaa yhteistä hauskanpitoa koko perheelle. 

Hemmottelevat aineettomat lahjat

Hierontalahjakortti toimii varmasti aina ja tulee monelle tarpeeseen. Samoin ihana kasvohoito tai jalkahoito piristää elämäsi naisen elämää. Kotisiivouspalvelu kuukaudeksi helpottaa lapsiperheen elämää ja miksei muidenkin. Voit myös tarjoutua hoitamaan lahjan saajan lapsia tai ulkoiluttamaan hänen koiraansa viikon ajan. Kasvit ilahduttavat aina, esimerkiksi Tampereen kukkakaupat toimittavat kukkia kotiin. 

Jos lupaudut pesemään ikkunanpesua vihaavan ystäväsi ikkunat, hän ihastuu ikihyviksi. Joko itse tehty tai kahvilassa nautittu brunssi ilahduttaa ketä tahansa. Tai miten olisi ystävän mattojen peseminen hänen puolestaan? Tai yhdessä mustikoiden poimiminen sinun salaisessa paikassasi. Lahjakortti rentoutuskelluntaan on ihana hemmottelulahja. 

Lapsiperhe ilahtuu ikihyviksi, jos lupaat ottaa perheen lapset luoksesi yökylään ja lahjoitat vanhemmille elokuvaliput. Lasten kanssa voit käydä vaikka jahtaamassa Pokemoneja, jos heitä kiinnostaa Pokemon kortit. Tai jos asut kaupungissa, voit kutsua ystäväsi kylään viikonlopuksi ja voitte olla turisteja ja käydä paikoissa, joissa ystäväsi on aina halunnut käydä. 

Itse tehdyt aineettomat lahjat

Jos olet hyvä neulomaan, voit tehdä villasukat tai tumput vaikka koko suvulle. Siitä riittää iloa pitkään ja sinut muistetaan aina. Mikäli olet ompelutaitoinen, voit valmistaa vaikka kauniita tyynyliinoja tai verhot. Näpertelystä tykkäävä valmistaa äkkiä kauniit korvakorut tai kaulakorun. Jauhopeukalolta syntyvät helposti makeat ja suolaiset leivonnaiset. Voit myös valmistaa hilloa tai kuivata purkillisen sieniä talven varalle.