Henkilövuokrauksen hyödyt

Jos etsit uutta henkilökuntaa yritykseesi, kannattaa harkita henkilöstövuokrausta. Henkilövuokraus on oman henkilökunnan palkkaamista joustavampi, helpompi ja kustannustehokkaampi saada lisätyövoimaa. Henkilövuokrausfirmat tarjoavat osa-aikatyöntekijöitä, tarvittaessa töihin kutsuttava työntekijöitä, kesätyöntekijöitä ja kokopäiväisiä työntekijöitä niin ruokakauppoihin, maatiloille, suurtalouskeittiöihin kuin esimerkiksi teollisuuden tarpeisiin. Lue lisää henkilövuokrauksen hyödyistä!

Helppo tapa hoitaa palkkausprosessi

Moni pieni tai keskisuuri yritys Suomessa tarvitsisi kipeästi lisää työvoimaa, mutta viivyttelee uuden työntekijän hankkimista, koska rekrytointiprosessi vie aikaa. Sanotaan, että palkkaus- ja perehdytysprosessin hoitaminen vaatii yhden hengen työpanoksen lähes kokonaan – ja vielä melko pitkäksi aikaa. Miten yhden hengen yritys selviää asiakaspalvelusta, tilausten ja palveluiden hoitamisesta, laskuttamisesta ja muista yrityksen pyörittämiseen liittyvistä asioista, jos yrittäjä on viikon, pari kiinni rekrytointiprosessissa? Ei mitenkään. Niinpä yrittäjä tekee entistä pidempää päivää saadakseen firman pyörimään. 70, 80 tai jopa 90 tunnin työviikko ei ole yrittäjälle mitenkään harvinainen.

Toinen tapa on maksaa henkilövuokrausfirmalle heidän ajastaan ja ammattitaidostaan uuden työntekijän palkkaamisessa. Henkilöstövuokrausfirman ammattilaiset käyvät hakemukset ja haastattelut läpi rutiinilla, joten he osaavat niin sanotusti karsia jyvät akanoista. Parhaat hakemukset ja kandidaatit toimitetaan asiakasyrityksen nähtäviksi, ellei ole sovittu toisin. Yrittäjän on helpompi löytää aikaa kahden parhaan kandidaatin haastatteluun ja heidän hakemustensa sekä ceeveidensä läpi käymiseen, kuin 25 tai 250 hakijaan tutustumiseen. Jos kyseessä on erityisen haluttu, Etelä-Suomessa sijaitseva työpaikka, voi hakemuksia olla vaikka yli tuhat.

Henkilöstöpalveluyritys suorittaa myös mahdolliset pätevyystestit ja lupakorttien järjestämiset. Lopputulos on se, että työpaikalle – kahvilaan, marjatilalle, sahalle tai vaikka majoitusliikkeeseen – saapuu haastattelujen ja testien perusteella paras, kaikki luvat (kuten hygieniapassit) omaava sekä uuteen työhönsä innolla tarttuva henkilö. Omaa aikaa uuden työntekijän palkkaamiseen on kulunut yrittäjältä ehkä puoli tuntia, sillä henkilöstövuokrausyritys on hoitanut kaiken avaimet käteen -palveluna.

Työvoimaa joustavasti tarpeen mukaan

Työntekijä

Onko yrityksessäsi hiljaisempaa talvisin? Kenties tilauksia on vielä vain epäsäännöllisesti, mutta tarvitset kuitenkin apukäsiä tilausten täyttämiseen? Et yrittäjänä varmastikaan halua maksaa täyttää palkkaa kaikkine lisineen ja sosiaalimaksuineen siitä, että työntekijäsi istuu tumput suorina.

Sinulla jo saattaa ollakin tarvittaessa töihin kutsuttava työntekijä, mutta hänkin saattaa olla vuosilomalla, sairaana, synnyttämässä tai kankkusessa. Mites silloin suu pannaan?

Henkilöstöpalveluyritys tarjoaa ratkaisut kaikkiin näihin tilanteisiin, sillä se pystyy tarjoamaan yritykselle apukäsiä silloin, kun niitä tarvitaan. Henkilöstövuokraus voi lähettää sinulle keikkatyöntekijän usein jopa tunnin, parin varoitusajalla. Jos vakiapulaisesi sattuu olemaan toisella keikalla, ruotsinlaivalla tai vaikka Pattayalla, saat toisen tilalle – hyvillä henkilöstövuokrausfirmoilla on laajat resurssit, eli paljon työntekijöitä valmiina sujahtamaan asiakasyritysten haalareihin/essuihin.

Parasta on se, että asiakasyritys maksaa henkilöstöpalvelulle vain toteutuneiden työtuntien mukaan. Ne kirjataan ylös minuutin tarkkuudella, ja henkilöstöpalvelu hoitaa palkan maksun työntekijälle. Asiakasyritys saa esimerkiksi kerran kuukaudessa laskun, millä voi kuitata kaikki viime aikoina teetetyt tunnit.

Uusi työntekijä ilman lisäkustannuksia

Joskus sukset menevät ristiin. Alkuvaikutelmaan ei voi aina luottaa, vaan toisen suhteen saattaa erehtyä. Vaikka uusi, omille listoille palkattu työntekijä olisi tullut paikalle intoa puhkuen ensimmäiset kaksi viikkoa, saattaa into sittemmin lopahtaa. Ehkä työntekijä ei olekaan hyvä asiakkaiden kanssa, tai ehkä hänellä on epärehellisiä taipumuksia? Irtisanominen voi vaatia rahallisia korvauksia, ja uuden työntekijän etsiminen aloittaa koko rumban alusta.

Jos työvoima tuleekin henkilöstövuokrausyrityksen kautta, saat epäsopivan työntekijän tilalle uuden ilman lisäkustannuksia. Jos taas käykin niin, että työntekijä on kultakimpale, josta et halua päästää irti, voidaan hänet siirtää yrityksen omilla palkkalistoille tiettyä korvausta vastaan. Näin säästää henkilöstöpalvelun käytön kustannukset, mutta joutuu hoitamaan itse henkilöstöhallinnoinnin – muun muassa sairastumisilmoitusten vastaanoton ja sijaisten etsimisen.

Vuokratyöntekijä vakihenkilökunnan apuna

Opiskelijat

Vuokratyöntekijä mahdollistaa vakihenkilökunnan osaamisen kohdentamisen kunkin ydintehtäviin, tai esimerkiksi liiketoiminnan kehittämiseen. Vuokratyöntekijä voi hoitaa esimerkiksi paperityöt tai kunnossapitotyöt sillä aikaa, kun vakihenkilökunta on koulutuksessa tai esimerkiksi rahoitusta hankkimassa.

Vuokratyöntekijöille voi antaa epäsuositut työvuorot – vuokratöitä usein tekevät opiskelijat suorastaan kärkkyvät ilta- ja viikonlopputöitä. Näin vakituisen henkilökunnan työhyvinvointi kohenee ja stressi vähenee – perheellinen ei yleensä sunnuntaitöitä kaipaa.

Vuokratyöntekijä voi myös tuoda mukanaan uutta asiantuntijuutta ja uutta perspektiiviä, mitä firma kaipaa kehittyäkseen ja pysyäkseen ajan tasalla! Vuokratyöntekijästä saattaa olla yritykselle ennennäkemätöntä hyötyä.